• deneme

ide okul öncesi

Okul öncesi eğitiminde bizim başlıca amacımız, çocuklarımıza sadece temel beceriler kazandırmak değil, onları her bakımdan okula hazırlamaktır. Okul öncesi, başarılı bir eğitim hayatının temelidir ve bu eğitim sürecinde çocuklarımızın okul olgunluğuna ulaşmasını hedefleriz.

Okul Öncesi Eğitim Sürecinde Ana Odak Alanlarımız:

Anadil Çalışmaları

Bu çalışmalarda hedef anadili düzgün ve akıcı kullanma becerisi kazandırmaktır.

Okuma-Yazma ve Matematiğe Hazırlık Çalışmaları

Çocuklarımıza kaleme hakim olmayı öğrenecekleri çizgi çalışmalarının yanı sıra, şekiller, rakamlar, nesne özellikleri, sınıflama, gruplama gibi kavram ve becerileri kazandıracak etkinlikler düzenlenir.

Yabancı Dil (İngilizce)

Öğrencilerimiz, şarkılar, tekerlemeler ve oyunlarla sürekli İngilizce konuşulan bir ortama alıştırılır, İngilizceyi duyarak ve oyun ortamında tekrarlayarak, telaffuzlarının erken yaşlarda doğru olarak yerleşmesi hedeflenir.

Oyun Saati

Oyun saatinde amaç; problem çözme ve farklı stratejiler geliştirme konusunda en önemli araç olan oyunla, çocuğun çevresini keşfetmesini sağlamak; ilişki kurma ve araştırma becerilerini geliştirmektir.

Dans, Beden Eğitimi, Drama, Müzik

Branş derslerinde öğrencilerimizin hem bireysel, hem de grup halinde çalışmayı öğrenmeleri, kendilerini ifade edebilme yeteneklerini, sanatsal becerilerini, yaratıcılıklarını ve ritim duygularını geliştirmeleri hedeflenir.

info@ide.k12.tr