• akademik_yabaci_dil_slider

Yabancı Dil

ide okullarında  öğrencilerimizin İngilizce’yi ana dili kadar etkin kullanabilmesi hedeflenir. Okul öncesinden başlayarak Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) kriterlerine uygun bir biçimde eğitim vermeyi amaçlarız.

Seviye Tespiti

İlkokulu bitiren öğrencilerimiz; Cambridge English, Flyers sınavına tabi tutulur ve yeterlilikleri ölçülür. Ortaokul öğrencilerimizin ise Cambridge English, Preliminary English (PET) sınavlarıyla yazılı ve sözlü olarak İngilizce seviyeleri ölçülür. ide öğrencileri bu seviye tespit yöntemleri sayesinde 8. sınıfın sonunda CEFR kriterlerine göre B1-B2 düzeyinde okur, anlar, dinler, konuşur ve yazar.

Sınıfa Göre İngilizce

Okul öncesinde öğrencilerimiz; İngilizce şarkılar, tekerlemeler ve oyunlarla İngilizce konuşulan bir ortama alışırlar.

İlkokulun ilk iki senesinde İngilizce’yi anlama ve konuşma üzerinde yoğunlaşılır. Bilişim teknolojilerinin ve oyunların yardımıyla öğrencilerimizin kelime haznelerinin gelişmesini ve kendilerini ifade edebilmeleri hedeflenir.

3. sınıfta dilbilgisi kalıplarının etkin kullanıldığı yazma çalışmalarına geçilir. Yazmayla birlikte İngilizce okuma alışkanlığının da yerleşmesi amaçlanır.

4. sınıfa geldiklerinde öğrencilerimize İngilizce iletişim kurabilecekleri ortamlar sunulur. İngilizce fen ve matematik derslerinin de programa eklenmesiyle birlikte, öğrencilerimiz bu dersleri İngilizce konuşulan bir ortamda öğrenir, tartışır ve sosyalleşir.

Ortaokulun ilk senesi bir nevi “İngilizce hazırlık sınıfı”dır. Dersler; gramer yapılarının öğretildiği Main Course ve hikaye kitapları gibi İngilizce kullanımıyla ilgili etkinliklerin yapıldığı Language Arts dersleri olarak ikiye ayrılır.

7. sınıfta İngilizce programına drama dersleri de eklenir. Bu dersler aracılığıyla öğrencilerin kendilerini sözel, yazılı ve oynayarak ifade etmeleri sağlanır.

Okul Dışı Etkinlikler

Öğrencilerimizin dersler haricinde de İngilizce’yi kullanabilmeleri için çeşitli uluslararası etkinliklere katılırız. Bunlardan bazıları:

ISTA (International Schools’ Theatre Association): Farklı okullardan öğretmen ve öğrencilerin sanatçılarla beraber tiyatro çalıştayları yaptığı bir etkinliktir.

JMUN (Junior Model United Nations): Ortaokul öğrencileri için düzenlenen, Birleşmiş Milletler’in çalışmalarının simülasyonu olan bir konferanstır.

World Scholar’s Cup: Üç etaptan oluşan bir bilgi yarışmasıdır. Yarışmanın ilk ayağı Türkiye’de, ikinci ayağı WSC tarafından belirlenen bir ülkede, son etabı da Amerika’da yapılmaktadır.