ide BLOG
KABUL SINAVI
ÖN KAYIT

ide’de EBEVEYNLERLE FELSEFE

Çocuklar, doğal bir merak duygusu ile doğar ve hayatın akışında karşılaştıkları olaylara, durumlara, uyarıcılara şaşkınlık, merak ve ilgi ile yaklaşırlar. Bu hallerini ifade etmek için de sorular sorarlar. Doğal olan bu yetileri ezberci eğitim sistemi ve yetişkinlerin dünyasından gelen hazır cevaplarla zaman içinde körelir. Bu durum çocukların doğru akıl yürütme, sorgulama, bilgi ve düşünceyi mantık süzgecinden geçirme ve kendini doğru ifade etme becerilerini gölgeler.

P4C uygulamaları, bu becerileri korumaya ve geliştirmeye destek verir. Bu uygulamalardaki kazanımların sürdürülebilir olması ve içselleştirilmesi için ebeveyn desteği son derece önemlidir.

• Çocuğunuzla birlikte sorgulamanın anlamı nedir?
  • Çocuğunuz bir soru sorduğunda, bir anlam mı arıyor, bir kavram ya da düşünceyi tanımlamaya mı çalışıyor yoksa sadece basit bir cevap mı arıyor?
  • Felsefi sohbetler başlatmak için çocuğunuzun sorularına cevap verme yolları nelerdir?
  • Çocuğunuzla hayata, önemli yaşam deneyimlerine, kavramlara, değerlere dair nasıl diyalog geliştirebilirsiniz?

Tüm bu ve benzeri sorulara yanıt bulacağınız P4C Türkiye Eğitim Uzmanlarının katılımıyla gerçekleşecek “ide’de Ebeveynlerle Felsefe” konulu semineri siz değerli velilerimiz için planladık katılımınızdan dolayı memnuniyet duyacağız.

Katılım için tıklayınız!

Seminer program detaylarını aşağıda bilgilerinize sunarız, seminer tarihi yaklaştığında mail adreslerinize Microsoft Teams üzerinden toplantı daveti gönderilecektir.

Saygılarımızla,

ide okulları

Tarih: 09 Aralık 2021 Perşembe
Saat: 21:00 – 23:30
Platform: MS Teams

Detaylı bilgi ve rezervasyon için: Pınar Ezgü / 444 60 30

*Program çevrim içi olarak Microsoft Teams platformu üzerinden gerçekleşecektir. Katılım kontenjanla sınırlıdır 08.12.2021 tarihine kadar katılım durumunuzu bildirmenizi rica ederiz.

PROGRAM AKIŞI

21.00 – 21.45    Ebeveynlerle Felsefe Nedir? Neden Önemlidir?

22.00 – 23:00   Ebeveynlerle Felsefeye İlişkin Uygulama Örnekleri (Kaynak kitaplar üzerinden; zorbalık, yalan, can sıkıntısı, ölüm, yalnızlık v.b. kavramlarla ilgili çocuklarla diyalog nasıl başlatılır ve sürdürülür?)

23.00 – 23.30   Soru-cevap

PROGRAM İÇERİĞİ

• Çocuğunuzla birlikte sorgulamanın anlamı nedir?

EBEVEYNLERLE FELSEFE NEDİR?

Ebeveynler, çocuklarının merak içinde sordukları sorulara cevap verme konusunda farklı tutumlar sergilemektedir. Bazıları geçici çözüm getiren açıklamalarda bulunarak kafası karışan çocuğu rahatlatmayı dener. Bazıları ise pratik cevaplar bularak, bilimsel ya da psikolojik açıklamalarda bulunur. Çoğu aile ise, çocuklarıyla yaşamımızı çevreleyen büyük sorular hakkında konuşabilme fikrine çok sıcak bakar. Ama bunu nasıl yapabileceğinden emin değildirler.

Ebeveynler için düzenlediğimiz bu programda çocuklarla büyük sorular karşısında nasıl diyalog kurulabilir / sürdürülebilir gibi durumlara yönelik öneriler paylaşılacaktır.

NEDEN EBEVEYNLERLE FELSEFE?

KİMLER KATILABİLİR?

Çocuğu okulda ya da atölyede P4C uygulamalarına devam eden ve yapılan uygulamaları evde ve hayatın içinde de desteklemek isteyen ebeveynler.

Çocuğu ile doğru diyalog yöntemi kullanarak, onun doğru düşünme, mantık süzgecinden geçirme, kendini doğru ifade etme becerilerini desteklemek ve çocuğu ile özenli bir iletişim dili kullanmak isteyen ebeveynler.

P4C TÜRKİYE EĞİTİM UZMANLARI

Nihan Peker Antepe: İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü – Pearson Assured onaylı P4C Eğitim Uzmanı

Serap Suvaroğlu: İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü – Pearson Assured onaylı P4C Eğitim Uzmanı

Berna Peker Karasarlıoğlu: İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü-Pearson Assured onaylı P4C Eğitim Uzmanı