Pervin Kaplan ile 2020 LGS’yi Konuşuyoruz.

Liseye geçiş öğrencilerin sonraki eğitim hayatlarını şekillendiren ve yeni bir maceraya adım attıkları bir dönem.

Yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte gündeme gelen en önemli sorunlardan biri de Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve 2020'de bu sınava katılacak öğrenci sayısındaki artış oldu. Çünkü 4+4+4 eğitim sistemi ile zorunlu ilkokula başlatılan yaklaşık 600 bin çocuk 8'inci sınıfa başlıyor. Önceki yıl 1 milyon öğrenci sınava girerken, 2020'de bu sayı katlanacak. Peki ama bu durum öğrencileri nasıl etkileyecek?

Eğitim yazarı Pervin Kaplan ile gerçekleştireceğimiz ""2020 LGS'ye Doğru"" seminerinde, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizle birlikte sınav sistemini, soru yapılarını, tercih ve yerleştirme döneminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve LGS’de nasıl fark yaratılabileceğini konuşacağız.

Tarih: 17 Eylül 2019 / Salı
Saat 16.30 - 18.00
Yer: Oditoryum

Pervin Kaplan Hakkında
Eğitim yazarı Pervin Kaplan gazeteciliğe 1992’de Anadolu Ajansı’nda başladı. Sırası ile Radikal, Sabah, Referans gazetelerinde çalıştı. Sabah Gazetesi’nin eğitim sayfalarını hazırladı. Mart 2009’da yayın hayatına başlayan Habertürk Gazetesi’nde kapanış tarihi 5 Temmuz 2018’e kadar eğitim editörü ve yazarı olarak çalıştı, eğitim sayfalarını hazırladı.

Eğitim konusunda tecrübe ve deneyimi ile gazeteciliğine kendi kurduğu  www.pervinkaplan.com adlı eğitim sitesinde ve Youtube kanalında öğrenci ve velileri eğitim alanında yaptığı haberler ile bilgilendiriyor.