Eğitim Direktörümüzün Mesajı

Değerli Velilerimiz ,
ide okulları, eğitim hayatına taze bir soluk getirmek amacıyla, aynı heyecanı taşıyan deneyimli eğitimciler tarafından kuruldu. Olumlu örneklerden yola çıkmak ne kadar önemli ise, hatalardan ders alınmasının da aynı derecede değerli olduğuna inanarak, bugüne kadar deneyimlediklerimizin içinden en iyi uygulamaları seçip bir araya getirdiğimiz bir eğitim ortamı planladık. ide’nin odağında öğrenci ve öğretmenlerimizin mutluluğu yer almaktadır. Biz ide’de hem öğretmenlerimizin, hem de öğrencilerimizin okula gelmekten mutluluk duymalarını, bir öğrenme topluluğu oluşturmalarını ve öğrenmekten haz duymalarını hedefliyoruz.

Bilgiye ulaşmanın son derece kolay olduğu teknoloji çağında, öğrencilere bilgi yüklemek yerine, onlara yaşam becerileri kazandırmanın önemine inanıyoruz. ide’de her öğrenci değerlidir, güvendedir ve saygı görür.

Sevgili ide’liler, öğrenme heyecanınızın hiç bitmemesini dileriz.

Dilek Yakar
ide okulları Eğitim Direktörü

Dilek Yakar, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olduktan sonra, Üsküdar Amerikan Lisesinde İngilizce öğretmeni olarak çalışmaya başladı.

1997 yılında 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Kanununun çıkması ile birlikte, Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın açtığı Üsküdar SEV İlköğretim Okulu’na kurucu müdür olarak atandı. Üsküdar SEV İlköğretim Okulu’ndaki 15 senelik müdürlük görevinden sonra, Vakıf Genel Müdürlüğünde SEV İlköğretim Okulları Eğitim Koordinatörü olarak görev yapmaya başladı. 2015—2016 eğitim yılında Vakıf bünyesinde yer alan dört lise (Üsküdar Amerikan, SEV Amerikan, İzmir Amerikan ve Tarsus Amerikan liseleri) ile liselerin bulunduğu illerde açılmış olan ilköğretim kurumlarından sorumlu Eğitim ve Eğitim Geliştirme Koordinatörü olarak çalıştı.