Spor Eğitimi

ide’de spor ve bedensel eğitim derslerinde,Türk Milli Eğitimi’ nin temel amaçları doğrultusunda, öğrencilerin gelişim özellikleri göz önünde tutularak, onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı ve dengeli bir kişilik sahibi, yapıcı, yaratıcı ve üretken, milli kültür değerlerini ve demokratik hayatın temel ilkelerini benimsemiş fertler olarak yetiştirilmelerini amaçlıyoruz.

Beden Eğitimi Dersimizde;
Vücut fonksiyonlarını kavrama, sağlık, büyüme, gelişme sürecini kavrama, motor öğrenme, oyun ve emniyet kural ve becerilerini kavrama, stratejiler geliştirme ve değerlendirmeyi amaçlıyoruz.

Kendine güvenme, değer anlayışı, karakter geliştirme, iletişim becerileri, meraklılığı geliştirme, sportmenlik becerileri, centilmenlik kavramlarını kazandırmanın yanında, vücudu ısıtma ve alıştırma becerileri, temel hareket becerileri, motor becerileri, dayanıklılık, kas gücü, esneklik, çeviklik geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

ide’de akademik alanda olduğu kadar, öğrencilerimize sosyal ve aktif birey olma ruhunu kazandırmak, eğlenerek ve verimli zaman geçirerek öğrenme sürecini keyifli hale getirmek amaçlıyoruz.

ide okulları olarak, spor kültürünün  ve bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşmaya başladığına inanıyoruz. Bu anlamda, hem beden eğitimi derslerinde yaptığımız çalışmalarla hem de mini futbol, masa tenisi ve basketbol turnuvası gibi ders dışında düzenlediğimiz çeşitli sportif faaliyetlerle öğrencilerimizde spor kültürünü oluşturmayı hedefliyoruz.

Bilimsel Normlara Dayalı Fiziksel Gelişimleri Uyguluyoruz.

Beden Eğitimi dersi kapsamında, ide’de gelişim döneminde olan öğrencilerimizin bedensel gelişimlerini çeşitli bilimsel normlara dayalı testler yaparak yıl boyunca gözlemliyoruz.

Çocukların özelikle kas ve eklemsel gelişimlerinde egzersiz yapmaları çok önemlidir. Bilimsel normlarda yapılan gelişim testlerinde minimum ve maximum değerler doğrultusunda öğrencilerimizin zayıf ve kuvvetli yönlerini belirliyor, zayıf olan alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için her öğrencimize özel bir çalışma programı hazırlıyoruz. Esnek olmayan bir öğrencinin daha esnek olması, gövde kasları zayıf olan bir öğrencinin gövde kaslarını kuvvetli hale getirmesi doğru çalışma metotlarıyla mümkündür.

Sportif anlamda yetenekli bir öğrencinin zayıf yönlerini bilmesi ve bunu geliştirici sistemli egzersizler yapması onun ileride başarılı bir sporcu olması için önem teşkil etmektedir. Mesela İyi bir basketbol oyuncusun oksijeni kullanma kapasitesini geliştirmenin ileriki başarısı için ne kadar önemli olduğunu kavramasını önemsiyoruz.

Öğrencilere gelişim testleri sonucunda zayıf olduğu alanlarda gerek evde gerekse okuldaki boş zamanlarında uygulamak üzere çalışma programı hazırlanıyor. Öğrenciye yeterli çalışma dönemi verildikten sonra, gelişmeleri görmek adına bu testler tekrar yapılıyor. Önceki testlerle karşılaştırıldıktan sonra öğrenci ile bir toplantı yapılarak test yorumlanır. İstenilen hedefe ulaşılmamış ise program tekrar gözden geçirilir ve çalışmalar devam eder.

Öğrencilerimizin gelişmelerini görmek adına, bu testler yıl içerisinde belirli aralıklarla tekrar ediliyor. Elde edilen sonuçları önceki testlerle karşılaştırarak onları yönlendiriyoruz.

ide okulları Spor Etkinlikleri

Öğrencilerin yaş gruplarına uygun olarak, büyük ve küçük motor becerilerinin gelişmesine yönelik spor etkinlikleri yapılır. Kol kuvveti çalışması, esneklik, el-göz koordineli çalışmalar, reaksiyon hızını geliştirme çalışmaları, genel kuvvete yönelik parkur çalışması, denge ve koordinasyon çalışmalarının yanı sıra ders içerisindeki çeşitli eğitsel oyunlar ile öğrenmenin keyifli hale gelmesi amaçlanır.

Okul Takımı

ide özel okulu spor eğitimi, öğrencinin fiziksel gelişimi kadar sosyalleşmesine de olanak sağlar. Öğrencilerimizin derslerde olduğu kadar, okul takımında da aktif rol almasını önemsiyor ve yetenekleri doğrultusunda farklı branşlara yönlendirilmesi konusunda onları teşvik ediyoruz. Voleybol, okçuluk, masa tenisi, basketbol, futbol, tenis ve yüzme gibi branşlarda okul takımına giren öğrencilerimiz, hem bireysel hem de takım olarak katıldıkları çeşitli müsabakalarda okulumuzu temsil ediyor.

Okul İçi Mini Turnuvalar

Eğitim – öğretim yılı boyunca okul içerisinde Mini futbol, masa tenisi ve basketbol gibi alanlarda düzenlenen çeşitli turnuvalarda ise tatlı bir rekabet yaşanıyor.

Kış Kampı

Kış sporlarına olan ilgiyi arttırmak ve sevdirmek amacıyla her yıl Şubat ayında düzenlenen kayak kampında, ide ortaokulu öğrencilerimiz 3 gün süren eğitimler ve çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçiriyor.

Uludağ Kayak Merkezi’nde uzman eğitmenler eşliğinde, toplam 10 saat eğitim alan öğrencilerimiz, kayak üstünde durma ve denge alıştırmaları yaparak, kar sapanı ve yön değiştirmeyi öğreniyor. Eğitimler boyunca, kayma tekniklerinin yanı sıra, kayarken nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilgiler ediniyor.

Spor Salonu