Müzik Eğitimi

ide’de öğrencilerimizin sanata ve sanatçıya değer veren bireyler olarak yetişmeleri, müzik alandaki yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için bir eğitim programı uyguluyoruz. Bu program ile öğrencilerimize hem müzik sevgisini kazandırıyor, hem de öğrencilerimizin sanatla iç içe yaşamalarını sağlamayı hedefliyoruz.
Müzik derslerimiz, müzik odasında ana sınıfı 1. ve 2. sınıflarda temel müzik eğitimi, hareketler ve dans eşliğinde orff çalgıları ile eşlik ederek, kulaktan şarkı öğrenme tekniği ile belirli bir repertuar oluşturma şeklinde işlenir. 3.sınıftan başlayarak temel müzik eğitiminin içerisinde özellikle nota okuma ve öğrendiğini sınıfta kullanılan çeşitli enstrümanlarda da uygulayabilen öğrenciler olarak yetişmelerini, önceden enstrüman eğitimi alan öğrencilerin ilerlemesini ve tüm öğrencilerimizin çeşitli performanslarla sahne deneyimi yaşamalarını hedefliyoruz. Piyano, gitar, keman, perküsyon, orff ve koro çalışmalarıyla müzik eğitimi destekleniyor ve müzik kulübü çalışmalarıyla pekiştiriliyor.