Bu yıl, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutluyoruz.

Bundan tam 100 yıl önce cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu önemli günü ide öğrencilerinin ve öğretmenlerimizin hazırladığı sunum, oratoryo, şiir ve şarkılar ile 23 Nisan törenini evlere taşıyarak ide okulları sosyal medya hesapları üzerinden büyük bir coşku ile kutladık.

Daha küçük bir çocukken 100. yılın gelmesini heyecanla bekleyen ve bugünlerin hayalini kuran ide öğretmenlerinin “23 Nisan’da Çocuk Olmak” sunumuyla başlayan ide okulları 23 Nisan töreni, 4. sınıf öğrencilerinin “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir, Fendir” sözü ışığında hazırladıkları 100. yıl sloganları, 3. sınıf öğrencilerimizin bu anlamlı günün yıl dönümüne yönelik hazırladığı “23 Nisan’ı Bir de Bizden Dinleyin” oratoryosu ile devam etti.

Bu şanlı günde nasıl bayram etmez, sevinmez insan diyen 2. sınıf öğrencilerinin, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılına özel seslendirdiği "23 Nisan" şiirinin ardından, 1. sınıf öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılıyla ilgili duygularını aktardıkları resimler ve tüm ide öğrencilerinin evlerini bayram yerine çevirdikleri “23 Nisan Cam Süslemeleri” yayınlandı.

Ayrı evlerdeyiz, ama ayrılmadık diyen ide Anaokulu öğrencileri ise “23 Nisan Bağlılık Zinciri” ile salgını önlemek için alınan önlemler kapsamında ayrı evlerde olabilir, yan yana gelemeyebiliriz ancak birbirimize çok güçlü bir sevgi ve arkadaşlık zinciri ile bağlıyız mesajını verdi.

ide okulları 2. Sınıf öğrencisi Merin Deniz'in "Bana Bir Masal Anlat Baba" performansı sonrasında ide Ortaokulu korosunun seslendirdiği "Ben Türk Çocuğuyum” parçasıyla ide okulları 23 Nisan töreni sona erdi.

ide Öğrencileri, Evde Çektikleri 23 Nisan Videoları ile Kutlamaya Eşlik Etti.
23 Nisan Coşkusunu, öğrencilerimizin evlerinde çektikleri enstrüman performansı, şiir ve şarkı videoları ile hep birlikte yaşadık. Renkli paylaşımlarla keyifli bir bayram geçirdik.

Böylesine önemli bir günde birlikte olduğumuzu hissetmemizi sağlayan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize değerli katkıları için teşekkür ederiz.

ide okulları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hazırladığımız töreni, sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaştık. Instagram üzerinden @ideokullari sayfasından da töreni izleyebilirsiniz!

ide Öğretmenlerinin “23 Nisan’da Çocuk Olmak” Sunumu

ide 4. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları 100. yıl sloganları!

ide 3. Sınıf Öğrencilerinin “23 Nisan’ı Bir de Bizden Dinleyin” Oratoryosu!

ide 2. Sınıf Öğrencilerinden "23 Nisan" Şiiri

ide 1. Sınıf Öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu Resimleri

ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cam Süslemeleri

ide Anaokulu "23 Nisan Bağlılık Zinciri"

2.Sınıf Öğrencimiz Merin Deniz'den "Bana Bir Masal Anlat Baba" Parçası

ide Ortaokulu Korosu "Ben Türk Çocuğuyum” performansı!

ide Ortaokulu Korosu - "Ben Türk Çocuğuyum”

ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı ide Öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Büyük Bir Coşkuyla Kutladı