29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık!

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği cumhuriyeti, biz Türk milletine armağan edişinin, 97. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık. ide öğrencilerinin ve öğretmenlerimizin hazırladığı sunum, şiir, dans ve şarkılar ile bu önemli günü evlere taşıdık.

Bu yıl online tören ile gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Kutlamaları, 8/A sınıfı öğrencimiz Ömer Çelikten’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla başladı.Geçmişten günümüze cumhuriyete değer katan birçok isim bizlere özgür bir gelecek ve aydınlık bir yol çizdi. Cumhuriyet varlığımızın sesi diyen 8/A sınıfı öğrencilerimiz de “Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri” otoporteleri ile cumhuriyetimizin değerli isimlerini bir kez daha andı.

“Cumhuriyet; fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur.” sözünden hareketle Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarına söz veren 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz “Sonsuza” parçasını seslendirdi. 4. sınıf öğrencilerimizin “29 Ekim Halk Oyunları Dansı” ise büyük beğeni topladı.

Cumhuriyetin ilanından sonra, Atatürk’ün isteği üzerine halkın sanatı tanıması ve ressamların Anadolu’yu tuvallere aktarılması için çeşitli yurt gezileri düzenlendi. Ancak Atatürk’ün ömrü ilk Yurt Gezisi Sergisi’ni görmeye yetmedi. ide okulları öğrencilerimiz de, cumhuriyet tarihinin farklı dönemlerini ele alarak Anadolu’yu kendi gözlerinden resmettikleri “Anadolu Sergisi”ne imza attılar.

Bu önemli günde bizlerle birlikte olan değerli Tiyatro sanatçımız Tülay Günal, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestra Piyanisti Sarper Kaynak, Müzik Öğretmenlerimiz Güneş Bulak ve Aylin Erenbaş Omay’ın eşlik ettiği “Özgürlük Baladı” ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenimiz sona erdi.

97 yıldır olduğu gibi “Yaşasın Cumhuriyet!”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

ide okulları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Online Tören
Program Akışı ve Videolar;

ide Öğretmenlerinin 29 Ekim Kutlaması!

Günün Anlam ve Önemine İlişkin 8/A Sınıfı Öğrencimiz Ömer Çelikten’in Sunumu

8/A Sınıfı Öğrencilerinden “Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri” Otoportreler

6 ve 7. Sınıf Öğrencilerinin “Sonsuza” Performansı

4.Sınıf Öğrencilerinin “29 Ekim Halk Oyunları Dansı”

ide Öğrencileri Anadolu Sergisi

Özgürlük Baladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık!