36. IBBY Çocuk Edebiyatı Kongresi’ndeydik

Yunanistan’da düzenlenen 36. IBBY Çocuk Edebiyatı Kongresi’nde, İlkokul Müdür Yardımcımız Fatma Akpınar ve Sınıf Öğretmenimiz Gizdem Ramsey “Hikaye Kitaplarının Sihri” konulu sunum ile okulumuzu temsil etti.

Öğretmenlerimiz posterlerinde sınıfta uyguladıkları yaratıcı okuma çalışmalarından örnekler sunarak hikaye kitaplarının sihirli dünyasını paylaştılar.

Doğu ile Batı’nın karşılaşması temalı 36. IBBY, kongre başkanı Wally De Doncke’ın açılış konuşması “Children must be treated with respect.” cümlesi ile başlayıp “Only the best is good enough for children.” cümlesi ile son buldu.

Öğretmenlerimiz farklı ülkelerden gelen meslektaşları ile kitap ve çocuğun başrolde olduğu paylaşımlarda bulundular.

IBBY Hakkında

IBBY (Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu), özellikle çocuklar ve gençler arasında okuryazarlık kültürünü geliştirmek amacıyla faaliyetlerde bulunan ve projeler uygulayan, 76 ülkede uluslararası kurum ve bireylerin ağını temsil eden ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.

36. IBBY Çocuk Edebiyatı Kongresi’ndeydik 36. IBBY Çocuk Edebiyatı Kongresi’ndeydik 36. IBBY Çocuk Edebiyatı Kongresi’ndeydik 36. IBBY Çocuk Edebiyatı Kongresi’ndeydik