6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu'nun 100. Yılı Kutlu Olsun!

100 yıl önce 6 Ekim 1923'te Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu’nun İstanbul’a girişiyle birlikte İstanbul düşman işgalinden kurtuldu. İstanbul'un kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun!

ide okulları olarak 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu kapsamında okulumuzun bahçesinde düzenlediğimiz törenimiz 7. Sınıf Öğrencimiz Can Çiftçigüzeli’nin sunumuyla başladı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası 7. Sınıf Öğrencimiz Ece Akgün’ün Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşmasıyla devam etti. 3. Sınıf Öğrencimiz Mahir Zagros Arabacı’nın Canım İstanbul Şiir Performansı sonrası "İstanbul’da Sonbahar’’ ve “Üsküdar’a Giderken” şarkılarını 5. Sınıf Öğrencilerimizden oluşan Korodan dinledik. Gün içinde ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile ‘’İstanbul’u Tanıyorum’’ Kahoot Bilgi Yarışması gerçekleştirildi ve 4. sınıf güdümlü okuma kitabımız ‘’7 Tepe 7 Efsane’’ adlı kitaptan ilham alınarak, 4. Sınıf Öğrencilerimiz ve Görsel Sanatlar Öğretmenlerimizin ortak projesi kapsamında kolaj tekniği kullanılarak gerçekleştirilen grup çalışması ile “İstanbul ve Tarihi Mekanları”nı yansıtan resim sergisi ile son buldu.