Arduino ile Elektronik Kodlama Yaptık

Gelişen teknoloji ile birlikte elektronik kodlama, günlük yaşamda kendine daha çok yer bulmaya başladı. Akıllı ev sistemlerinde oldukça kullanılmaya başlanan Arduino, android uygulamalarla beraber uzaktan klima açma-kapama, kapı kapat-aç gibi bir çok alanda kullanılıyor. Sanayilerde özellikle seri üretim olan iş yerlerinde dolum makinalarının içlerinde Arduino kart bulunmakta. Durum böyle iken, çocukların da küçük yaşlardan itibaren kodlamanın dünyasına adım atması ve tasarım odaklı düşünerek üreten bir neslin felsefesini kazanması önemli hale geldi.

Öğrencilerimize verdiğimiz bilişim dersleriyle, onların kodlama ve robotik biliminin tamamlayıcısı olan elektronik geliştirme uygulamaları ile tanışmasını sağlamayı ve elektroniğin temellerini öğrenmelerini amaçlıyoruz. ide Ortaokulu öğrencilerimiz, Arduino'nun nasıl kullanıldığını, bağlantılarını ve nasıl kodlandığını öğrenerek elektronik devre oluşturdular.

Elektronik bir kart olan Arduino yazılan programın çalışabilmesi için üzerinde mikrodenetleyici ve giriş-çıkış birimi bulunan bütünleştirilmiş bir devre kartıdır. Genellikle robotik uygulamalarda kullanıldığı gibi elektriknik devrelerdede sık kullanılmaktadır.

Bilişim derslerinde, öğrencilerimiz Arduino kullanarak elektronik devreler kurup kurdukları devreleri kodlayarak projeler oluşturuyorlar. Bu sayede hem elektronik bilgisi hem de kodlama bilgisi kazanıyorlar.