Başarı Tesadüf Değil! LGS’ye Doğru ide Eğitimi

ide’de, tüm okul hayatı boyunca PASS yaklaşımına göre değerlendirilen öğrencimiz 5. sınıftan itibaren LGS sistemine yönelik eğitim çalışmalarıyla destekleniyor.

5 ve 6. sınıfta, öğrencilerimizin PASS yaklaşımına göre takibinde, başarılı olan ve gelişmeye açık yönler belirlenerek destekleniyor. 5. sınıfın başında uygulanan CAS Testi de yine bu süreçte gelişim düzeyini takip etmede kullanılan araçlardan biri.

Aynı zamanda öğrencilerimizin duygusal durumunu güçlendirerek öğrenme sürecine katkı sağlamakta bu sürecin ayrılmaz parçalarından biri. Odaklanma, dikkati sürdürebilme, görsel ve işitsel takip becerisini artırma çalışmaları ile sınav için gereken kritik beceriler geliştiriliyor. Kaygı durumunu yönetebilmek ve konsantrasyon sağlayabilmek için gevşeme egzersizleri de hem zihnen hem bedenen sınava hazır olmak için uygulanan çalışmalar arasında. Etkin sınav becerisi olarak gördüğümüz, ağır stres altında doğru karar verebilmek, zamanı doğru yönetmek, yapabildiklerinin ve yapamadıklarının farklına varmak da bu dönemde pekiştiriliyor.

7. sınıfta ise analitik düşünce temelli konu anlatımı, soru çözümü ve test alışkanlıkları yoğun çalışma yürütülen alanlar. Öğrencilerimiz bu dönemde okul içi ve Türkiye geneli sınavlara girerek daha büyük gruplar içinde de seviyelerini gözlemleyebiliyorlar.

7. sınıf ile 8. sınıf arasındaki yaz tatili dönemini sınava hazırlığın etkin bir parçası olarak değerlendiriyoruz. 7. sınıfın son çeyreğinde başlayan 8. sınıf konuları, tatilden hemen önce ve hemen sonra yapılan birer deneme sınavı ile ölçülüyor ve değerlendiriliyor. Ağustos ayında okullar açılmadan önce başlayan ve yaklaşık 3 hafta süren kamplarımız da bu karşılaştırma sonuçlarına göre planlanıyor.

Akademik, mental ve duygusal olarak sınava hazırlanmanın son yılına gelmiş olan ide öğrencisi, 8. sınıfta daha yoğun bir tempoya giriyor. Konu tarama ve genel deneme sınavlarıyla konuların tekrarı yapılarak ve mentor öğretmeni tarafından takip edilerek sınav farkındalığı yaratılıyor. Yıl boyunca normal müfredat derslerinin yanında ek ders ve etütler ile sınava hazırlanma süreci devam ederken yoğun bir sınav temposu başlamış oluyor.

Hayatlarına yön verecek bir döneme hazırlanırken emeklerinin karşılığını alan öğrencilerimizin mutluluğu bizim gururumuz. LGS hazırlık süreci boyunca deneme sınavlarında başarı gösteren öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.