Bilimsel Testler ile Öğrencilerimizin Fiziksel Gelişimlerini Takip Ediyoruz

Beden Eğitimi dersi kapsamında, ide’de gelişim döneminde olan öğrencilerimizin bedensel gelişimlerini çeşitli bilimsel normlara dayalı testler yaparak yıl boyunca gözlemliyoruz.

Çocukların özelikle kas ve eklemsel gelişimlerinde egzersiz yapmaları çok önemlidir. Bilimsel normlarda yapılan gelişim testlerinde minimum ve maximum değerler doğrultusunda öğrencilerimizin zayıf ve kuvvetli yönlerini belirliyor, zayıf olan alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için her öğrencimize özel bir çalışma programı hazırlıyoruz. Esnek olmayan bir öğrencinin daha esnek olması, gövde kasları zayıf olan bir öğrencinin gövde kaslarını kuvvetli hale getirmesi doğru çalışma metotlarıyla mümkündür.

Öğrencilerimizin gelişmeleri görmek adına, bu testler yıl içerisinde belirli aralıklarla tekrar ediliyor. Elde edilen sonuçları önceki testlerle karşılaştırarak onları yönlendiriyoruz.