Büyürken Zihnimde ve Bedenimde Neler Oluyor?

Büyürken hem bedenimizde hem de davranışlarımızda da bir takım değişimler yaşıyoruz. Ergenlikte yaşanan bu fiziksel ve zihinsel değişimler, sosyal gelişime de yansıyabiliyor. Özellikle ilkokuldan ortaokula geçiş döneminde, çocuklarda bu konudaki farkındalık da artmaya başlıyor.

ide okulları Rehberlik Bölüm Başkanı Serpil Güngör Sofuoğlu 5. Sınıf öğrencilerimize verdiği seminerde, büyümenin beraberinde getirdiği bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerin, değişimlerin üzerinde durdu.

Bireyin karar verme becerileri de yaşla beraber gelişiyor. Öğrencilerin mevcut bulundukları yaşlarında görünüşlerinin, davranışlarının, başkalarıyla olan ilişkilerinin nasıl olmasını istiyorlarsa buna ilişkin hareket edebilme becerilerinin olduğunu belirten Serpil Güngör Sofuoğlu, şu anki çalışma alışkanlıklarının ve sorumluluklarını yerine getirme becerilerinin onları ileriki dönemler için belirledikleri hedeflere ulaşmalarını sağlayacağını vurguladı.

Büyürken Zihnimde ve Bedenimde Neler Oluyor? Büyürken Zihnimde ve Bedenimde Neler Oluyor?