Can Dostlarımız

Dünyada yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek amacıyla her yıl 4 Ekim, dünyayı paylaştığımız can dostlarımızın, hayvanların günü olarak kutlanıyor.

ide okulları olarak bizler de, dünyamızı paylaştığımız canlı dostlarımızın varlığına dikkat çekmek ve her geçen gün kısıtlanan yaşam alanları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle çalışmalar yaptık.

İlkokul öğrencilerimiz, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü kapsamında kendi rozetlerini tasarladı. Her biri aynı zamanda Hayvanları Koruma Gönüllüsü olan ide’liler, evlerinin önlerine ve yakınlarındaki parkların bahçelerine mama koyarak kedi ve köpekleri besledi. Derslerde hayvan sevgisi ve onlarla kurduğumuz dostluklar üzerinde durdular.

Unutmamalıyız ki, dünya bizim olduğu kadar diğer canlı türlerinin de evi. Onların bu yaşam haklarına saygı duymalı ve onları korumalıyız.

Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız Can Dostlarımız