Çevre Mühendisleri İş Başında!

Öğrencilerimizin doğayla ilgili küresel boyuttaki konular hakkında farkındalık kazanmasını sağlamak amacıyla İngilizce dersinde su ve çevre konusunu ele aldık.

Su başlıca içeceğimiz olduğu için içme suyunun temiz olması sağlık açısından oldukça önemli. Bu noktada çevre mühendisleri, kirli kaynakları belirleyerek temizlenmesi için çözüm önerileri sunar, kirli suların temizlenerek sorunun ortadan kalkmasına yönelik çalışmalar yapar.

Bugün içtiğimiz sular, çevre mühendislerinin su kaynağı ve su arıtma sistemleriyle ilgili yaptığı çalışmalar sayesinde çok daha temiz ve güvenli. Bu çalışma ile öğrencilerimizin de aynı çevre mühendisi gibi hareket etmesini, sorunun giderilmesine yönelik çözüm bulmalarını amaçladık.

Öğrencilerimiz önce İngilizce dersinde konuyu tartışıp, çözüm önerilerini sundular. Sonrasında su filtresi için gerekli olan malzemeleri araştırarak su ile ilgili bilgiler edindiler. Aynı birer çevre mühendisi gibi düşünerek önce planladılar, ardından düzeneğin kurulum aşamasına geçerek test ettiler ve kendi su filtrelerini geliştirdiler. Bu arıtma yöntemi için; pet şişe, temiz bir bez parçası, pamuk ve çakıl taşından yararlandılar.

Uygulama sonunda ise çamur halindeki kirli suyu arıtarak temiz berrak bir su elde etmeyi başardılar.

Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında! Çevre Mühendisleri İş Başında!