Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik.

Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olması sebebiyle, öğrencilerimizin risk ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi ayrı bir önem taşıyor. Deprem anında ne yapılması gerektiğini bilmek, olası zararları büyük ölçüde önüne geçecektir.

Öğretmenimiz ve AKUT Türkiye Geneli Seminer Birimi sorumlusu Harun Öngören, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize verdiği eğitimlerde deprem öncesinde ne gibi tedbirler alınması gerektiği, deprem sırası ve deprem sonrasında nasıl davranılması gerektiğine dair bilgiler aktardı.

Eğitimin ardından, öğrendiğimiz bilgileri uygulamak amacıyla okul içerisinde bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın başlamasıyla birlikte, öğrencilerimiz sınıflarında deprem anındaki Yat-Korun-Tutun pozisyonunu aldı, tahliye esnasında ise daha önce belirlenen yollardan geçerek öğretmen gözetiminde, güvenli bir şekilde dışarı çıkmaları sağlandı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz okul bahçesindeki en güvenli alan olan basketbol sahasında toplandı.

Tatbikat bitiminde, öğrencilerimiz tekrar konuyla ilgili bilgilendirildi ve eksikliklerin giderilmesi için notlar alındı.
Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik. Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik. Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik. Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik. Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik. Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik. Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik. Deprem Bilinçlendirme Eğitimi ve Tatbikatı Gerçekleştirdik.