DNA’nın Gizemi ve Yapay Zeka

Dünya DNA Günü kapsamında; Yarının Yetkinlikleri ide’de konsepti ile Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Genetik Uzmanı Doç.Dr.Korkut Ulucan ve Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Yazılım Mühendisi Doç.Dr.Türker Tekin Ergüzel’i okulumuzda misafir ettik.

Korkut Ulucan, genetik yapımıza göre hayat düzenimizden ve genlerimizin işimizi, duygularımızı, beslenmemizi ve egzersizimizi nasıl etkilediğinden bahsederek öğrencilerimize önerilerde bulundu. Öğrencilerimizin merak ettiği soruları içtenlikle yanıtlayan Türker Tekin Ergüzel, günümüz yapay zeka çalışmalarından ve gelecek vizyonundan bahsetti.

DNA’nın Gizemi ve Yapay Zeka DNA’nın Gizemi ve Yapay Zeka DNA’nın Gizemi ve Yapay Zeka DNA’nın Gizemi ve Yapay Zeka DNA’nın Gizemi ve Yapay Zeka DNA’nın Gizemi ve Yapay Zeka