Ece Çiftçi ile Hayaller Peşindeyiz

Bu hayvanlar daha önce ne görülmüş, ne duyulmuş! Çünkü onlar “Yokhayvanlar”!
2.sınıf öğrencilerimiz, güdümlü okuma çalışmaları kapsamında okudukları “Yok Hayvanlar “ adlı kitabının yazarı Ece Çiftçi ile atölye çalışmasında buluştu. Aynı zamanda kitabın çizeri olan Ece Çiftçi, önce kitabı okuyarak öğrencilerimizle birlikte hikayeyi analiz etti.

Öğrencilerimiz, kendi hayal güçlerini kullanarak ve çevrelerindeki farklı nesneleri birleştirerek yeni “Yok Hayvanlar” çizmeye çalıştılar. Atölyede herhangi bir şeyi öğrenme kaygısı yaşamadan eğlenerek, hayal kurarak kendi yok hayvanlarını oluşturdular. Çevrelerine farklı bir bakış açısıyla bakan ide’liler, kendi çizdikleri “Yok Hayvanlar”a da değişik isimler verdiler.

Disiplinlerarası yaklaşımımızın bir parçası olarak, daha sonra öğrencilerimiz çizdikleri “Yok Hayvanları” Görsel Sanatlar öğretmenimiz ile birlikte 3 boyutlu olarak tasarladılar.

Atölye sonunda değerli Ece Çiftçi’nin de katılımıyla keyifli bir çalışma gerçekleştirmiş olduk.