Elektrik Devresi Yapıyorum

ide Ortaokul 5. öğrencilerimiz, fen bilgisi dersinde elektrik devresi ünitesi işledikten sonra laboratuvar ortamında da gözlemleme imkanı buldu.

Basit elektrik devresi elemanlarının neler olduğu ve işlevleri hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz çalışan bir devre oluşturturdular. Pil sayısına bağlı olarak ampul parlaklığının nasıl değiştiğini, pil sayısı sabitken ampul sayısını arttırarak ampul parlaklığının azaldığını gözlemlediler.

Devre elemanlarının günlük hayatta nerelerde kullanıldığıyla ilgili çıkarımlarda bulunarak, evde ve okuldaki elektrik düğmelerinin birer devre elemanı olduğunun farkına varmaları sağlandı.

Elektrik Devresi Yapıyorum Elektrik Devresi Yapıyorum Elektrik Devresi Yapıyorum Elektrik Devresi Yapıyorum Elektrik Devresi Yapıyorum Elektrik Devresi Yapıyorum