Engel Tanımayanlar

İngiliz Edebiyatı dersinde Helen Keller’in biyografisini okuyan 5. sınıf öğrencilerimiz, görme yetisini çok küçükken kaybetmiş Amerikalı Sara Minkara ile Skype görüşmesi yaptı.

Bebeklik çağından itibaɾen köɾ, sağıɾ ve dilsiz olması, Helen Keller’ı pek çok meslektaşından ayıɾan önemli özelliğidiɾ. Engelleɾine ɾağmen başaɾdıklaɾı, onu efsanevi biɾ kişilik haline getiɾmiştiɾ. Aynı Helen Keller gibi Sara da bir hastalığa bağlı olarak görme yetisini kaybetti. Ancak, bu durum hayatta istediklerini başarmasına engel olmadı. Eğitimine devam eden Sara Harvard’tan mezun oldu ve bugüne kadar sayısız ödül aldı. Sara şu anda, Entegrasyon Yoluyla Güçlendirme Vakfı (ETI - Empowerment through Integration) ’nın kurucusu ve CEO’sudur.

Öğrencilerimiz, Skype görüşmesinde merak ettikleri soruları kendisine yöneltti. Sara’nın verdiği yanıtlar ve hayat hikâyesi öğrencilerimize de ilham kaynağı oldu.

Engel Tanımayanlar Engel Tanımayanlar Engel Tanımayanlar Engel Tanımayanlar Engel Tanımayanlar