Engelleri Kaldıralım

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Dünyada 600 milyon, T.Ü.İ.K verilerine göre ise 360 milyon işitme engelli birey olduğu belirtiliyor. Bu oranların 2 milyon civarı ülkemize aittir.

ide’de farklılıkların kabul edildiği ve saygı duyulduğu bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimize akademik yönü kuvvetli bir eğitim vermenin yanı sıra sosyal yaşam becerileri de kazandırarak fark yaratmaya çabalıyoruz. Bu nedenle yarının yetkinliklerine sahip olarak eğitim almalarını hedeflediğimiz öğrencilerimizin işaret dilini öğrenmeleri ve engelsiz bir toplumun parçası olabilmeleri için işaret dili eğitimleri veriyoruz. İşaret dili eğitimi ile engelsiz bir dünya oluşturmayı amaçlıyoruz.

İşaret dilini öğrenme programı ile öğrenci manifestomuzda da yer alan; “ide’li Hep Büyük Resme Bakar”, “Dener, Deneyler, Deneyimler”, “Sorumluluk, Cesaret, Empati ile Hareket Eder” gibi kazanımlarında da gerçekleşmesini hedefliyoruz.

Farklılıklara saygı duymak ancak eğitim ile mümkündür. Bu da; birlikte yaşayarak, görerek, inanarak ve anlayarak gerçekleşebilir.

Engelsiz bir dünya oluşturmak toplumsal görevimizdir.