Everest’in Zirvesinde!

6.sınıf öğrencilerimizin İngilizce dersinde okudukları “Climbing Everest” isimli kitapla ilintili olarak Everest Base Camp yürüyüşünü gerçekleştirmiş olan Akut Gönüllüleri Teoman Erol ve Celal Aşan’ı konuk ettik ve maceralarını kendilerinden dinledik.

Öğrencilerimiz önce İngilizce dersinde, en büyük hayali Everest’e tırmanmak olan iki dağcının hikayesini okudu. Farklı kültürlerden gelip aynı amaç için hareket eden insanların hikayelerinden ilham alırken, zirveye tırmanırken yaşadıkları zorlukları tartıştılar. Herkesin farklı bir fikir öne sürmesiyle ders oldukça keyifli bir hale geldi.

Kitabın ardından, dünyanın en yüksek dağı Everest’in yaklaşık 5 bin 500 metre yükseklikteki Base Camp yürüyüşünü gerçekleştirmiş iki Türk dağcıyı misafir ettik. “Dünyanın Çatısı" olarak adlandırılan Everest zirvesine zorlu yolculuk bir gerçekleştiren Teoman Erol ve Celal Aşan, Nepal’den başlayıp dünyanın zirvesine uzanan yolculuklarını, yerli halkın kültürünü, yaşadıkları deneyimleri öğrencilerimizle paylaştı. 2 hafta süren seyahat boyunca çığ düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Teoman Erol ve Celal Asan, 120 kilometre yol yürüdü.

Everest’in Zirvesinde! Everest’in Zirvesinde! Everest’in Zirvesinde! Everest’in Zirvesinde! Everest’in Zirvesinde!