Everest’te Zorlu Yolculuk!

6.sınıf öğrencilerimiz, İngilizce dersinde okudukları “Climbing Everest” isimli kitapla bağlantılı olarak dünyanın en yüksek dağı Everest’e zorlu bir yolculuk gerçekleştiren Akut Gönüllüleri Teoman Erol ve Celal Aşan ile bir araya geldi.

“Dünyanın Çatısı" olarak adlandırılan Everest’in yaklaşık 5 bin 500 metre yükseklikteki Base Camp alanına tırmanma maceralarını kendilerinden dinleyen öğrencilerimiz, merak ettikleri soruları sorma imkanı yakaladı. Teoman Erol ve Celal Aşan, Nepal’den başlayıp dünyanın zirvesine uzanan yolculuklarını, yerli halkın kültürünü, yaşadıkları deneyimleri öğrencilerimizle paylaştı. 2 hafta süren seyahat boyunca çığ düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Teoman Erol ve Celal Asan, 120 kilometre yol yürüdü.

Everest’te Zorlu Yolculuk! Everest’te Zorlu Yolculuk! Everest’te Zorlu Yolculuk!