Gençlik Demek, Gelecek Demek!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde özgürlük için atılan adımlarla geleceğin inşa edildiği 19 Mayıs’ı öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırladığı online tören ile hep birlikte kutladık.

Gençliğin, bilimin, sanatın günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı online törenimiz, 7/A sınıfı öğrencimiz İdil Gökçe Ömergil’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla başladı. Bütün yurdun işgal altında olduğu ve umutların tükendiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı oldu. İdil Gökçe konuşmasında, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriye’nin gençlere emanet olduğunu ve bu değerli emaneti korumanın, sonsuza kadar yaşatmanın en önemli görevleri olduğunu dile getirdi.

Gençlik demek, gelecek demek! Gelecek için çalışan, üreten ve güzel yarınlar inşa eden bireyler olmak için Atatürk’ün izinde yürüyoruz. Drama Öğretmenimiz Harun Öngören’in sesinden dinlediğimiz “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”nin ardından 7/A Sınıfı öğrencilerinden “Gençliğin Ata’ya Cevabı” geldi. Türk İstiklal ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz diyen ide’liler, Türk gençliği olarak, özgürlüğün, bağımsızlığın ve egemenliğin savunucusu olup Atatürk ilkelerinden ayrılmayacaklarına söz verdiler.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, modern bir dünyanın temellerinin bilim, sanat ve sporla atılacağını biliyordu. “Atatürk Diyor Ki” bölümünde, Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe altın harflerle yazılan değerli sözlerini değerli öğretmenlerimizden dinledik.

Bugünün gençleri sanatla ve bilimle yarınları değiştirecek, geleceğe yön verecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Zebra Sınıfı öğrencimiz Alya Gül Küçükyılmaz’dan Evgeny Grinko’nun “Valse” performansıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı online törenimiz sona erdi.

ide olarak, Atamızın yolunda yürüyor, bilime inanan kültürlü bir gençlik yetiştirmek için canla başla çalışıyoruz. Ve biliyoruz ki aydınlık gelecek gençlerle gelecek!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

ide okulları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Online Tören / Program Akışı ve Videolar;

Ata'nın Gençliğe Emaneti 19 Mayıs'ın Önemi:

Gençliğin Ata’ya Cevabı:

Atatürk Diyor Ki:

Atamızın Anısına "Valse" Dinletisi: