Hadi Sen De Kodla!

Gelişen teknoloji ile birlikte kodlama her geçen gün hayatımızda daha çok yer kaplıyor. Her yıl Avrupa’da 50 den fazla ülkede, erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için çeşitli kodlama etkinlikleri düzenleniyor.

10-25 Ekim Avrupa Kodlama Haftası (EU Code Week) kapsamında, ide okulları olarak bizler de, tüm hafta boyunca farklı sınıf kademelerinde yaptığımız etkinliklerle kodlamanın önemi üzerinde durduk.

Anaokulu öğrencilerimiz bilgisayarsız kodlama etkinliği olan adım adım tekniği ile kodlamaya eğlenceli bir başlangıç yaptılar. Öğrencilerimizden biri, aynı bir bilgisayar programında olduğu gibi, oyundaki tavşanın yerine geçerek arkadaşının verdiği komutlarla hareket etti. Komut veren arkadaşı da kodlama adımlarını tamamlayarak tavşanı havuca ulaştırmaya çalıştı.

ide ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz ise; Code Monkey uygulaması ile kodlamaya giriş ve algoritma çalışması yaparak, İnternet üzerindeki uygulamalar ile değişken ve döngü gibi temel kodlama terimlerini uygulayarak öğrendiler.

Uzaktan eğitim sürecindeki öğrencilerimizle ise, evlerinde “Ode to Code” kodlama dansı ile komutları takip ederek robot dansı yaptılar.

Bu sayede öğrencilerimiz, bilgisayarın verdiğimiz görevleri nasıl yaptığını, komut sistemini, program, programcı, algoritma kavramlarını eğlenceli şekilde öğrendiler.

Yarının dünyasında dijital becerilerin önemi yadsınamaz. Kodlama artık hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Çocuklara erken yaşta kodlama öğreterek problem çözme becerilerini geliştirmek ve bu konuda bilinç kazanmalarını sağlamak mümkün. ide okulları olarak teknolojiyle ilgili dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek eğitim sistemi içerisine entegre ediyoruz.

Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla! Hadi Sen De Kodla!