Hayvan Sevgisi Üzerine Konuştuk

3. sınıf öğrencilerimiz, Luis Sepulveda’nın sevgi ve dostluk üzerine yazılmış olan Miks Maks ve Meks’in öyküsünü okuyarak birlikte yaşadığımız canlılara karşı sorumluluklarımızı ve arkadaş olmanın önemini pekiştirdiler. Kitapta da vurgulandığı gibi “Gerçek arkadaşlar birbirine destek olur, bir şeyler öğretir, başarıları da hataları da paylaşmasını bilir.”

Küçük bir çocuk olan Maks ile kedi Miks’in yolları bir kestane ağacının dallarında kesişir. Fakat bir gün, Miks’in gözleri görmez olur. Öğrencilerimiz, kitaptaki kahramanımız Miks gibi kör bir kediyle yaşayan sınıf öğretmenimiz Sevtap Karadayı ile hem hayvan sevgisi hem de engelli bir canlı ile yaşamanın sorumluluklarını sohbet ortamında ele aldılar.

Yaklaşık 10 yıldır kör bir kediye evini açan öğretmenimiz, kedisini sahiplenme sürecini ve bir kedinin sorumluluğunun neler olduğundan bahsetti. Öğrencilerimiz de, merak ettikleri soruları kendisine yönlendirme imkanı buldu.

Hayvan Sevgisi Üzerine Konuştuk Hayvan Sevgisi Üzerine Konuştuk Hayvan Sevgisi Üzerine Konuştuk Hayvan Sevgisi Üzerine Konuştuk Hayvan Sevgisi Üzerine Konuştuk Hayvan Sevgisi Üzerine Konuştuk