AKUT’tan Bilinçlendirme Eğitimi

Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olması sebebiyle, öğrencilerimizin risk ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi ayrı bir önem taşıyor.

AKUT Arama Kurtarma Derneği eğitim biriminden Harun Öngören, okulumuza gelerek tüm öğrencilerimize depremle ilgili bir eğitim verdi. Deprem öncesinde ne gibi tedbirler alınması gerektiği, deprem sırası ve deprem sonrasında nasıl davranılması gerektiğine dair bilgiler aktardı.

Eğitimin ardından, öğrendiğimiz bilgileri uygulamak amacıyla okul içerisinde bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ilk sirenin çalmasıyla deprem anındaki yat-kapan-tutun pozisyonunu aldı, tahliye esnasında ise daha önce belirlenen yollardan geçerek öğretmen gözetiminde, güvenli bir şekilde dışarı çıkmaları sağlandı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz okul bahçesindeki en güvenli alan olan basketbol sahasında toplandı.

Tatbikat bitiminde, öğrencilerimiz tekrar konuyla ilgili bilgilendirildi ve eksikliklerin giderilmesi için notlar alındı.

Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama