Atatürk Ölmedi, Kalbimizde Yaşıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79’uncu yıl dönümünde ide’liler tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Öğrencilerimiz tören öncesinde, Atütürk’e olan minnet ve sevgilerini bir kez daha ifade etmek için Atatürk büstünün önüne çiçek bıraktılar.

10 Kasım saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla tüm yurtta hayat durdu. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte anma töreni başladı.

2. sınıf öğrencilerimiz “İzindeyiz” isimli şiiri seslendirirken, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz Atatürk’ü, annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi, kız kardeşi Makbule Atadan ve silah arkadaşlarının ağzından anlattılar.

ide’liler tarafında hazırlanan ve Atütürk’ün kahramanlık dolu hayat hikayesinin anlatıldığı barkovizyon gösterisi ise salondaki izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Pandomim kulübü öğrencilerimizin yas temalı gösterilerinin ardından, ide korosunun seslendirdiği Atatürk şarkılarıyla anma töreni son buldu.

Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama