ide’liler Kodluyor

ide’liler Kodlamayı Çok Sevdi

Her yıl Avrupa’nın belirli ülkelerinde kutlanan Avrupa Kodlama Haftası’nı, öğrencilerimizle farklı kodlama tekniklerini kullanarak eğlenceli bir şekilde kutladık. Google, Apple ve Lego Education gibi şirketlerin de desteklediği Avrupa Kodlama Haftası’nda, kodlamanın dünyasına çocukların eğlenceli bir adım atması amaçlanıyor.

Kodlama Haftası, Türkiye, Litvanya, İngiltere, Yunanistan, Almanya, Fransa, İspanya gibi birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Amerika’da da kutlanıyor.

Avrupa Kodlama Haftası kapsamında, dünyanın birçok şehrinde Kodlama Haftası’nın nasıl kutlandığı ile ilgili bilgiler verildi. “Kodlama Öğrenmek İçin 10 Sebep” isimli videoyu izleyen öğrencilerimiz kodlamanın önemini kavrarken, kodlama ile ilgili farkındalık oluşması amaçlandı. Etkinliğin sonuna doğru yapılan robot dansı isimli kodlama oyunu ile öğrencilerimiz komutları takip ederek dans etti. Yapılan etkinliklerde kodlama ile ne gibi ürünler ortaya çıktığını öğrenen öğrencilerimiz, kodlama dersinin sıkıcı değil, aslında oldukça eğlenceli olduğunu keşfetti.

ide olarak, teknolojiyle ilgili dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek eğitim sistemimiz içerisine entegre ediyoruz. 21. yy çocuklarının dili olarak anılan kodlama eğitimi, küçük yaşlardan itibaren öğrencilerimize ders olarak veriliyor.

Kodlama Nedir?

Kodlama, bilgisayarlara bir işlemi yerine getirmeleri için izlemeleri gereken yolu adım adım yazılan komutlarla anlatmak olarak tanımlanıyor.

Telefonlardan araba göstergelerine, bilgisayarlardan termostatlara kadar birçok cihazın içindeki yazılımlar, yazılımcıların yazdığı kodlar sayesinde çalışıyor.

Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama