Oyuncakların Tarihine Yolculuk Yaptık

Bugün çocuklarımızın elinin altında o kadar çok oyuncak ve oyun malzemesi var ki, çocuklar ne ile oynayacakları hususunda bir karar verme güçlüğü çekiyorlar. Çocuk için kendi dünyalarında oyuncağın yerini kavrama, karar verme ve dikkatini uzun süre oyuncaklarında tutabilme önemli becerilerdir.  Dün, bugün ve yarın her yaştan insanı ama en çok da çocukları mutlu eden oyuncakların geçmişini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ettik.

Dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunan İstanbul Oyuncak Müzesi Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulmuştur.

Müzede sergilenen oyuncaklar, öğrencilere geçmiş yaşamların izlerini tanıtmaya aracılık etti. Günümüzde öğrencilerin kullandıkları oyuncaklarla geçmişte yaşıtlarının kullandığı oyuncakları karşılaştırma imkanı bulmalarını sağladı. Ayrıca müzede hayal etmenin hedeflere ulaşmakta ne kadar önemli olduğunu da öğrendik. Uzaya çıkılmadan yıllar önce uzay oyuncakları ile oynayan insanların sonunda Ay’a ayak bastığını, Wright Kardeşler’in uçma hayalleri olamasa belki de bugün uçaklar olmayacağını Sunay Akın’ın sesinden dinledik.

Hayal gücünün eşsiz arkadaşları oyuncaklarla güzel bir gün geçirdik. Hayal edip, bu hayal için çaba sarfetmenin çok önemli olduğunu da bir kez daha hatırladık.

Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama Gorsel Açıklama