Hezarfen Ahmet Çelebi’nin Kanatları Altında

Hezarfen Ahmet Çelebi denildiğinde akla gelen ilk soru, Galata kulesinden nasıl uçtuğuyla ilgili oluyor. 1600’lerden günümüze uzanan bu hikaye yüzyıllar boyunca gizemini korudu.

“Bu yıl daha uzağa uçmak istiyorum” diyen Hezarfen bir hayalin peşinden gitmişti. 5. Sınıf öğrencilerimiz de Hezarfenin ayak izinden giderek Galata Kulesinin yolunu tuttu.

İngilizce dersi kapsamında The First Flying Man isimli kitabı okuyan ide ortaokulu öğrencilerimiz, önce İngilizce dersinde konuyu tartışarak Hezarfen Ahmet Çelebi’nin hayatına dokundu. Herkesin farklı bir fikir öne sürmesiyle ders oldukça keyifli bir hale geldi.

Ardından öğrencilerimiz Galata Kulesi’ne düzenlenen gezide, kitapta bahsedilen İstanbul’un tarihi simgelerini kuleden görme imkanı yakaladı. Ve Hezarfen Ahmet Çelebi’nin uçuş mesafesini değerlendirdi.

Hezarfen Ahmet Çelebi uçtu mu uçmadı mı bilemiyoruz ancak, kitapta bahsedilen yerleri yakından görmek öğrencilerimiz için heyecan vericiydi.