Yaşasın 23 Nisan!

ide öğrencileri, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 99. yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu; büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına bayram olarak hediye ettiği ve yepyeni başlangıçları simgeleyen bu önemli gün için öğrencilerimiz günlerce büyük bir heyecanla hazırlandı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları; Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, 23 Nisan’da okul müdürünü temsil eden 5. Sınıf öğrencimiz Erva Bütün’ün açılış konuşmasıyla başladı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizden oluşan ide korosu, müzik öğretmenimiz Aylin Erenbaş Omay yönetiminde Gelin Çocuklar, Tebessüm, Barışı Bekliyoruz, Hello To All Childeren Of The World ve Let’s Twist Again parçalarını seslendirdi. Gitar, akordeon ve keman performanslarının ardından sahneye çıkan 7. Sınıf öğrencilerimiz perküsyon gösterisi ise salonda latin rüzgarları estirdi.

23 Nisan ile birlikte bütün çocukların arasında baharın uyandırdığı gibi sevgi ve kardeşlik duygusunun uyanacağını ve bunun bütün dünyaya yayılacağını düşünen Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bugünü çocuklara hediye etti. Bugünün anlam ve önemine dair 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz, “Bulut Olmak, Deniz Olmak, Yarın Olmak” isimli oratoryoyu seslendirdi. Hep bir ağızdan söyledikleri “Biz Türkiyeyiz, Vatan bizim kalbimizde, Bizim için harcanan boşa gitmez bu emek, Çünkü her Türk çocuğu 23 Nisan demek” ve “Teşekkürler Atatürk” sözleri büyük alkış aldı.

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz, bu güzel günde yaşadıkları heyecanı ve coşkuyu melodiler eşliğinde dans ederek kutladı. 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz modern dans yorumunda keyifli anlar yaşanırken, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizin kurdele dansları ile renkli görüntüler oluştu.

Anaokulu öğrencilerimizin, gelecekte ne olmak istediklerine dair yönelttiğimiz soruya verdikleri yanıtlar ise tüm salonu gülümsetti. Anaokulu öğrencilerimizin koro ve dans gösterisindeki heyecanları ise görüşmeye değerdi. ide Anasınıfı öğrencilerinden Nil Arzova ve Mustafa Aybars Şen şiir dinletisi ile törene renk kattı.

Gerçekleştirdiği sporu centilmence yapan, ilgilendiği her spor dalında başarıyı hedefleyen bireyler olma felsefesiyle hareket eden öğrencilerimiz, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hakan Ekin yönetiminde basketbol şovu sergiledi. Salona 12 Dev Adam parçasıyla giriş yapan ide Erkek Basketbol Takımımız, fundamental şovuyla salondaki havayı daha da ısıttı.

Tüm öğrencilerimizin sahnede seslendirdiği 10. yıl marşıyla tören son buldu.

Sevgi ve dostluk içinde, yaşasın 23 Nisan!

Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın 23 Nisan!