ide Öğrencileri, 3 Boyutlu Tasarımları Günlük Hayatta Nasıl Kullanıyor?

Günümüzde sağlık, eğitim, mimari, mühendislik, yiyecek, kıyafet vb. birçok sektörde aktif olarak kullanılan 3 boyutlu tasarım, öğrencilerin hayal dünyalarında yarattıkları nesnelerin gerçek dünyaya aktarılmasını sağlayan teknolojilerin başında geliyor.

ide okulları olarak bilişim teknolojileri dersimizde yapmış olduğumuz çalışmalarla geleceğin teknolojilerini en iyi şekilde kullanmaya ve öğrencilerimizin bu teknolojiler ile üretim yapmasını hedefliyoruz. Günümüzün ve geleceğin en önemli teknolojilerden birisi olan 3 boyutlu tasarım teknolojisini derslerimizde aktif bir şekilde kullanıyoruz.

ide ortaokulu öğrencilerimiz, derste tasarım ile gerekli altyapıyı aldıktan sonra günlük hayatlarında kullanabilecekleri ve en önemlisi günlük hayatlarındaki bir problemi çözebilecekleri birer tasarım yaptılar.

Öğrencilerimiz bilgisayar ortamında birçok farklı ürün tasarlayıp 3 boyutlu yazıcıları kullanarak baskı aldılar ve bu baskıları aktif bir şekilde gündelik hayatlarında kullanıyorlar.

3 boyutlu teknoloji çocuklara;

• 3 Boyut kavramını tanımlama
  • Bilgisayar ortamında 3 Boyutlu tasarımlar oluşturma
  • Fikirlerini soyut ortamdan somut ortama taşıma
  • Ortaya ürünler çıkarabilme
  • Problem çözebilme gibi birçok yetkinlikler kazandırıyor.

Öğrencilerimizin hayata geçirdiği 3 boyutlu tasarım projelerini izlemek için videoya tıklayabilirsiniz;