ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı!

ide öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, tüm dünyada kutlanan Cardboard Challenge’a evlerinden katıldı.

Tüm dünyada kutlanan “Cardboard Challenge” salgın sebebiyle bu yıl birçok ülkede “Evde Karton Mücadelesi” olarak devam etti. ide okulları olarak, bizler de kendi Cardboard Challenge’ımızı gerçekleştirelim istedik. Öğrencilerimiz Dünya Çevre günü kapsamında karton ve dönüştürülebilen materyallerden kendi oyuncaklarını ve oyunlarını üretti.

Hayal gücü ile yaratıcılıklarını ortaya koyarak kendi oyuncaklarını tasarlayan öğrencilerimiz; uçak pisti, langırt, labirent topu, kutubot, voleybol sahası, robot, renkli delikler, puanlı hedef oyunu, araba yarışı ve yalan maskesi gibi bir çok oyuncak tasarladı, üretti ve oynadı.

Cardboard Challenge nedir?

2011 yılında henüz 9 yaşında olan Caine Monroy, yaz tatilini babasının kullanılmış otomobil parçaları sattığı mağazasında kartonlardan oyun makineleri tasarlayarak geçirdi. Bütün yaz geçti ve asla tek bir müşterisi yoktu. Ama Caine pes etmedi.

Yazın son gününde film yapımcısı Nirvan Mullick  şans eseri arabasına otomobil parçası almak için içeri girdi. Caine’in hayatı değişti. Yaptıkları yapımcıya ilham verdi, vakıf kuruldu ve Caine için burslar toplandı. Caine gibi çocuklara çeşitli imkanlar sağlandı.

Birçok ülkede her yıl ‘Global Cardboard Challenge’ günleri gerçekleştiriliyor. Bu proje, küresel çapta çocuklarda yaratıcılığı ve girişimciliği geliştirmek amacıyla başlatıldı.

ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı! ide Öğrencileri Tasarladı, Üretti ve Oynadı!