ide Öğrencilerinden Da Vinci Köprüsü

Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı uzaktan eğitim kararı doğrultusunda, ide'de online eğitimlerimiz canlı derslerle devam ediyor.
ide Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz, Matematik dersi kapsamında hayal güçlerini kullanarak evde bulunan tek cins materyalden Da Vinci köprüsü yaptılar.
Köprüyü yaparken yapıştırıcı madde, ip gibi köprüyü sağlamlaştıracak herhangi bir ürün kullanmadılar.

Da Vinci Köprüsü Nedir?

Dünyaya gelmiş en şaşırtıcı zekaya sahip mühendislerden Leonardo da Vinci tarafından geliştirilmiş; sadece uzun tahtalar ve ahşap çubuklar kullanarak, çekiç ve çiviye ihtiyaç duymadan inşa edilebilen bir köprü örneğidir.
Çalışma mantığı kullanılan malzemelerin birbirine kaymadan kenetlenebilmesinde yatıyor. Birbirine yaslanan parçalar asla kaymıyor böylece çökme meydana gelmiyor.