ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı!

Modern eğitim yaklaşımı, deneyimli öğretmen kadrosu ve eğitim teknolojileri alanındaki güçlü altyapısı ile öğrencilerine yarının yetkinliklerini kazandıran ide okullar öğrencileri, dünya müzik tarihinin en önemli ve ünlü bestecilerden Ludwig Van Beethoven’ın 250. yıl dönümünü onun en bilinen eserlerini çalarak solo konserlerle kutladı.

Dünya müzik tarihinin en önemli ve ünlü bestecilerinden Ludwig van Beethoven'ın doğumunun 250. yıl dönümü nedeniyle 2020 yılı tüm dünyada Beethoven yılı olarak kutlanıyor. Koronavirüsü salgın hastalığından korunmak amacıyla evimizde kaldığımız şu günlerde ise kutlamalar tüm dünyada online konserler düzenlenerek devam ediyor.

ide okulları öğrencileri, okulda sunmak üzere hazırladığı ancak Koronavirüsü salgın hastalığı sebebiyle gerçekleştiremediği Ludwig van Beethoven 250. yıl müzik dinletisi programını online platforma taşıyarak okulun sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Anaokulundan ortaokul kademesinde kadar her sınıf seviyesinden öğrencinin katılımıyla ide okulları Müzik Zümre Başkanı Aylin Erenbaş Omay’ın önderliğinde gerçekleşen 250. yıl kutlamalarında, ide öğrencileri Beethoven’ın melodilerine yeniden hayat verdi. Gitar, keman ve piyano gibi farklı enstrümanlarla Beethoven’ın 9. Senfoni ve Für Elise parçalarını çaldılar.

Herkesin kendi içinde hissettiği ve söylediği bir melodisi olduğunu vurgulayan ide’liler aynı zamanda klasik müziğin önde gelen eserlerini de çalarak takipçilere keyifli bir dinleti şöleni yaşattı.

Sadece yaşadığı dönemi değil, dünya müzik tarihini de derinden etkileyen Beethoven, yarattığı eserleriyle günümüzde de müzisyenlerine ilham vermeye devam ediyor.

ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı! ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı! ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı! ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı! ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı! ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı! ide Öğrencileri, Beethoven’ın 250. Yıl Dönümünü Online Konserlerle Andı!