Ay'a Yolculuk

ide Ortaokul öğrencilerimiz, İzmir Uzay Kampı ile gerçekleştirdiği söyleşide, insanlığın Dünya dışında ayak bastığı tek gök cismi olan doğal uydumuz Ay ve evreleri konusu üzerine, gökyüzünde neden farklı şekillerde görüldüğü hakkında bilgi aldılar.

Söyleşide ''İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım’’ sözünün sahibi astronot Neil Armstrong’un, Buzz Aldrin ve Michael Collins ile Ay macerasını yaşadığı Apollo programı gibi tarihi bilgilere de yer verilirken, insanların geçmişten bu yana yapmış oldukları araştırmalar sonucu, edindikleri bilgilere sunum ve örneklerle açıklama getirdiler. Çevrim içi geçekleşen sunumda doğal uydumuz ay ile ilgili tüm detayları öğrenme fırsatı edindiler.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen sunumun sonunda soru-cevap etkinliği ile öğrencilerimiz,

Uzay teknolojisi holografik teknolojiyi kapsıyor mu, Ay'a artık neden astronot gönderilmiyor,Uzay teknolojisi geliştiğinde Ay'ın başka evreleri de ortaya çıkma ihtimali var mı,Türkiyenin uzay teknolojisindeki yeri nedir?gibi kendi merak ettikleri sorularına yanıt bulurken,hayal güçlerini kullanarak atmosferdeki gizemi keşfe çıktılar.

Ay'a Yolculuk