ide Online Eğitim ile Farklılaştırılmış Rehberlik Çalışması

Evde online eğitimler devam ederken bir yandan da öğrencilerin kitap okumak, resim çizmek ve oyuncakları ile oynamak gibi rutinlerini devam ettirmeleri çok önemli.  Ancak ev içerisinde şu an yaşadıkları sınırlandırmalar onları bir süre sonra sıkmaya başlayabilir.

Öğrencilerin bu rutin süreçten zamanla sıkılmaması için her zaman yaptıkları aktiviteler farklılaştırılabilir ve farklı ortamlara taşınabilir. Bu durum aynı zamanda öğrencilerin yaratıcılıklarını da maksimumda kullanmalarını sağlar.

1.sınıf öğrencimizle yaptığımız “Masa Altında Resim Çizme” etkinliği ile öğrencimiz masa başındaki resim çizme faaliyetini masanın altında sürdürerek hem farklı bir deneyim yaşıyor, hem de yaratıcılıklarını kullanarak ortaya güzel çizimler bırakıyor. İlkokul Rehberlik bölümümüzün organize ettiği ve öğrencilerimizin yaratıcı düşünme becerilerini destekleyen bu faaliyetten çıkan tüm çalışmalar, öğrencilerimiz okula döndüğünde ide sergi alanında da yerini alacak.