ide’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

“Ey Yükselen Yeni Nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

“Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 98.Yılı Kutlu Olsun!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlamış olduğumuz törenimiz Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından 7. sınıf öğrencimiz Ceren Şen’in “Cumhuriyet Ağacı” adlı açılış konuşması ile başladı.

Törenimiz 7. sınıf öğrencilerimizin seslendirdiği ‘’Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri” başlıklı otoportrelerle devam etti.

4.sınıf öğrencilerimiz İngilizce seslendirdikleri ‘’The Faces of the Republic- Self Portraits” ve 7. sınıf öğrencilerimiz İspanyolca seslendirdikleri ‘’Los Rostros Brillantes de la República: Autorretratos’’ adlı otoportreler çalışmasını izledik.

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz ‘’Cumhuriyet Özgürlüktür’’ adlı koro performanslarını sergilediler.

2.sınıf öğrencilerimiz ‘’Cumhuriyet’’ temalı şiirlerini büyük bir coşkuyla okudular.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Atamızın bu sözünün izinde, 2. sınıf öğrencilerimizin “Sonsuza: Cumhuriyet Marşı” performanslarını dinliyoruz. Törenimizde sıra Atamız ile özdeşleşmiş ‘’Zeybek’’ oyununda. 3 ve 4. sınıf öğrencilerimizin halk dansları performansını izledik.

Törenimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlediğimiz ‘’98. Yılında Cumhuriyet’’ Afiş Tasarım Yarışması, Masa Tenisi ve Satranç Turnuvalarında ödül kazanan öğrencilerimiz ile devam etti.

Törenimizi İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizin “Cumhuriyetin Aydınlık Yüzleri’’ konulu resim sergisi ile noktaladık.

ide’de ‘’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’’ büyük bir coşku ile kutlandı. Törenimize katkı sağlayan tüm eğitim kadromuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

“Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır.”