ide’de 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Coşkusu

İtilaf kuvvetlerinin beş yıla yakın süren İstanbul işgali, Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu’nun İstanbul’a girişiyle birlikte 98 yıl önce bugün son buldu. Her yıl 6 Ekim’i İstanbul’un Kurtuluş Günü olarak belirlendi ve kutlanıyor.

ide okulları olarak 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu için hazırlamış olduğumuz törenimiz Sabah saat 09.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

ide ortaokulu 7.sınıf öğrencilerimizden Naz Akyol’un günün anlam ve önemine yönelik bilgilendirme konuşması ve Melin Öztürk’ün “İstanbul’u Dinliyorum” şiir performansı ile devam etti.

Orkestrada Müzik Öğretmenlerimiz ve 8. Sınıf öğrencimiz Damla Deniz Demirkaya’nın Gitar Performansı ile 8.Sınıf öğrencimiz Duru Kalpakçı “Benim Güzel Memleketim” solo performansını sundu.

ide Anaokulu öğrencilerimiz ise Orhan Veli’nin ‘’İstanbul’u Dinliyorum’’ ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘’İstanbul Destanı’’ şiirlerini seslendirerek iki büyük ilgi topladılar.

Törenimiz Sosyal Bilgiler Bölümümüzün düzenlediği “İstanbul’u Tanıyorum” Kahoot bilgi yarışmasıyla son buldu.

ide’de “İstanbul’un Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü” büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu anlamlı güne katkı sağlayan tüm eğitim kadromuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

ide okulları olarak milli değerlerimize sahip çıkma bilinciyle öğrencilerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.