ide'de Alman Günü

ide’de “Dünya Mutfağı Günleri” devam ediyor! Bu ay, Alman mutfağı ve kültürünü keşfettiğimiz etkinlikler düzenledik. 5. sınıf öğrencilerimiz, Almanca kelimeler ve görsellerle dolu 'Memory' oyununu oynadılar. Bu eğlenceli etkinlikte her turda iki öğrenci, birbirleriyle eşleşerek yeni Almanca kelimeler öğrendiler.

Ayrıca, 4. sınıf öğrencimiz Alya Gül Küçükyılmaz, piyanoda ünlü Alman bestecilerin eserlerini çalarak okul arkadaşlarına keyifli bir dinleti sundu.

Menümüzde ise Alman çorbası, Hindi şnitzel, Kartoffelpuffer (patates köftesi), Mevsim salata, Alman patates salatası, Rahmgurken salatası ve tatlı olarak Berliner yer aldı.

Bu özel etkinliklerle öğrencilerimizi dünya mutfaklarına olan ilgilerini artırarak farklı kültürleri keşfetmeye teşvik ediyoruz.