ide’de Bilim ve Teknoloji Haftası

ide olarak teknolojiyle bu kadar ilgili bir neslin eğitiminin de teknolojiyle iç içe olması gerektiğine inanırız amacımız öğrencilerin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgisini çekmek; bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmak.

Bu nedenle öğrencilerimizin üst düzey düşünebilmelerine pozitif anlamda katkı sağlayarak, bilimsel düşünme süreçlerini öğretebilmek, deneyerek, gözlemleyerek hayal güçlerini de destekleyen etkinliklerle “Bilim ve Teknoloji” haftasını kutladık. ide okulları olarak sorgulayan, merak etmekten sıkılmayan, hata yapmaktan korkmayan ve çözüm arayışını bilimsel süreçleri kullanarak sonuçlandırabilen bireyler yetiştirmek.

Bilim ve Teknoloji haftası kapsamında 4. Sınıf öğrencilerimiz bilgisayardan gelen elektriği makey makey kartı aracılığıyla, vücutları sayesinde oyun hamurlarına ileterek piyano çaldılar. Günün önemini vurgulamak için anaokulu öğrencilerimiz robot kuklalar yaptılar.

Ortaokul öğrencilerimiz ise ses ünitesi ile ilgili sıvı seviyelerini değiştirip müzik aleti tasarladılar ve kimyasal reaksiyonlardaki gaz çıkışı ve yoğunluk farkından faydalanıp lava lambası deneyini deneyimlediler.

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kutlu olsun!