ide’de Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su günü etkinlikleri kapsamında ide öğrencileri suyun önemine vurgu yaptıkları etkinlikler düzenlediler.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz gün boyunca suyu nasıl tüketmemiz gerektiği, sukaynaklarının korunması ve önemi konusunda okulumuzda gerçekleştirilen etkinlikler hazırladılar.

4, 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimiz tel ve atık malzemeler kullanarak deniz canlıları tasarladılar.Suyun önemine ve iklim krizine dikkat çekmek için öğrencilerimizin Dünya Su Günü için hazırlamış oldukları projeleri bir sergide buluşturduk.

1. Sınıf öğrencilerimiz su ve suyun önemi temalı öykü yazarak ve her sınıf kendi öyküsünü resimleyerek dev kitaplar hazırladılar.
  2. Sınıf öğrencilerimiz beyaz t-shirtlerini su günü teması ile boyayarak 22 Mart SuGünü’nde kendi tasarımları ile okula geldiler ve yaptıkları t-shirt tasarımlarını bilişim dersinde afiş çalışmasına dönüştürdüler.

Suyu kirleten atık materyalleri kullanarak damla damla tasarımları yaptılar. 4. Sınıf öğrencilerimiz yemekhanede Dünya Su Gününe dair farkındalık oluşturmak adına pankartlı eylem yaparak “Su Yaşamdır” sloganını hep birlikte renklendirdiler.

1. Sınıf öğrencilerimiz  Su Günü posterleri hazırlayarak poster yarışması düzenlediler.

Tüm öğrencilerimiz 22 Mart Dünya Su Günü’nde dünyaya ve topluma karşı sorumluluk bilinciyle sadece bugün değil yıl boyu sürdürülebilir bir yaşam için farkındalık yarattılar.