ide’de “Duyarlı Olma” yılı

Öğrencilerimizin yaşam kalitelerini artırmaya destek olan değerleri öğrenebilmelerinde aileleri ile birlikte okulun ve okul ikliminin katkısı çok önemli. Bu kapsamda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümümüz her yıl bir değeri ele alıyor. Bu eğitim öğretim yılında “Duyarlı Olmak” değeri seçildi.

Duyarlı olmak, iyi insan olmanın gerekliliklerinden biridir. Farklılıklara saygı duyan, sadece kendini değil diğer insanları da önemseyen nesiller yetiştirerek geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz. ide’de duyarlı olmaya odaklanırken, öğrencilerimizin topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren, farkındalık sahibi bireyler olarak hayatlarını ve geleceği şekillendirmelerini önemsiyoruz..

Bu kapsamda öğrencilerimizde duyarlı olmak değeriyle ilgili farkındalık yaratmak için okulumuzun duvarlarına afişler yerleştirdik. “Duyarlı Olmak” değerini gizli bir şekilde anlatarak merak duygularını uyandırmayı hedefledik. Afişlerde gördükleri üzerine düşünebilmeleri ve yorum yapabilmeleri için öğrencilerimize alan açtık.

Yıl boyunca “Duyarlı Olmak “ değeri üzerine çalışmalar yapmaya devam ederek öğrencilerimizde farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.