ide'de Farkındalık Yılı

ide okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak bu eğitim öğretim yılında “Farkındalık” değerini işleyeceğiz.

21. yüzyıl becerilerinin gerektirdiği önceliklerden biri olan “Bilinçli farkındalık, yani “Mindfulness” yargısız ve açık bir şekilde şu ana dikkatimizi vermek ve anda olana odaklanmaktır. Zaman zaman bunu yapmanın ne kadar zor olabildiğini kendi yaşamımızda hepimiz fark ederiz. Bazen zihnimiz geçmişte olanlara, pişmanlıklara veya gelecekte neler yapabileceğine takılıp kalabilir ve anı yaşamakta zorlanabilir. Yetişkinlerin artık kalıplaşmış bir düşünce ve zihin yapısı vardır ve bu, yargısız yaklaşmayı kimi zaman zorlaştırır.

ide okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü olarak bu yıl sınıf içi çalışmalarımızla öğrencilerimizin Farkındalık ve Anda kalma becerilerini destekleyeceğiz. Bilinçli Farkındalık Çalışmaları, Nefes Egzersizleri ve Anda Kalma çalışmaları ile öğrencilerimizin dikkat ve odaklanma becerilerini maksimum düzeyde korumalarını sağlamayı hedefliyoruz. Farkındalık Değeri ile ilgili çalışmalarımızı yıl boyunca öğrencilerimizle birlikte sürdürüyor olacağız.