ide’de Gönüllülük Yılı!

Bugün gönlünden ne geçiyor?
En son gönlün neye kırıldı?
Tanıdığın günlü en zengin kişi kim?
Karşılık beklemeden en son ne zaman iyilik yaptın?
Bugün bir gönül almak ister misin?

ide okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümümüz tarafından yürütülen projede, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı “ide’de Gönüllülük Yılı” olarak belirlendi.

Yıl boyunca yapılacak çalışmalarla öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirerek gönüllü olmalarını ve onları bu konuda teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bu proje kapsamında öncelikle okul duvarlarına, koridorlarına gönüllülükle ilgili yazılar yazdılar. Amaç ilk aşamada farkındalık oluşturmaktı.

ide okulları olarak gönüllü olmaya yönelik istekli olmanın ilişkileri kuvvetlendirici ve empati kurabilme becerisini geliştirici etkisinden faydalanarak; karşılık beklemeksizin yardım yapabilen, insanlara, tüm canlılara ve  doğaya karşı saygılı ve uyumlu bireyler yetiştirebilmeye katkı sağlamayı arzuluyoruz. Sonraki dönemlerde de “Gönüllülük” değerine ilişkin farklı çalışmalar yaparak farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz.

ide’de Gönüllülük Yılı! ide’de Gönüllülük Yılı! ide’de Gönüllülük Yılı! ide’de Gönüllülük Yılı!