ide’liler Avrupa Kodlama Haftasını Farklı Tekniklerle Kutladı

ide okulları olarak, 5-20 Ekim tarihlerindeki Avrupa Kodlama haftasını farklı teknikler ve çeşitli kodlama etkinlikleri ile eğlenceli bir şekilde kutladık.

50’den fazla ülkede aktif olarak her yıl kutlanan Avrupa Kodlama Haftasının amacı kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışımızı genişletmemize, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur.

Biz de ide okulları olarak erken yaşlardan itibaren öğrencilerimize kodlama becerisini kazandırmaya ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeye çalışıyoruz. Avrupa Kodlama Haftası kapsamında gerçekleşen eğitimde ide okulları bilişim öğretmeni Alim Keskin, önce öğrencilere dünyanın birçok şehrinde Kodlama Haftası’nın nasıl kutlandığı ile ilgili bilgiler verdi. “Kodlama Öğrenmek İçin 10 Sebep” isimli videoyu izleyen ide öğrencileri kodlamanın önemini kavradı. Bu sayede kodlama ile ilgili farkındalık oluşması amaçlandı.

Her sınıf seviyesinde yaptığımız farklı etkinliklerde;
  • Swift programlama dilinde kodlama yaparak drone uçurduk. Bu sayede çeşitli fiziksel hareketleri deneyimledik.
  • Yapay zeka çalışmalarında da kullanılan Python programlama dili ile kodlayarak matematik problemleri çözen programlar yazdık.
  • Avrupa Kodlama Haftası konulu seminer düzenleyerek öğrencilerimize kodlama ile ilgili ortaya çıkan ve çıkabilecek ürünler hakkında bilgiler verdik.
  • Scratch ile kodlayarak hazırladığımız tüm Avrupa’da yapılan “ode to code” dansı ile kodlama dansı yaptık.
  • Code Pillar ve The Foos sürükle bırak kodlama uygulamaları ile kodlayarak yön kavramlarını pekiştirdik.

Öğrencilerimiz kodlama ile neler yapabileceklerini gözlemleyerek kodlamanın teknoloji için ne kadar önemli ve güçlü bir araç olduğunun farkına vardılar. Dolu dolu geçen kodlama çalışmalarıyla hem eğlenceli hem de deneyim dolu bir haftayı geride bıraktık.