ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ncı yılını her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladık!

Tüm öğrencilerimizin büyük bir heyecanla hazırlandıkları tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla başladı.  Sadece yurt içinde değil, tüm dünyada yankı uyandıran Cumhuriyet’in ilan sürecine dikkat çekmek isteyen öğrencilerimiz, Curtis La France’in yazdığı mektuba ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği yanıta bir drama ile sahnede yer verdi. 1923 yılında henüz 10 yaşındayken Saturday Evening Post gazetesinde yayınlanan yazıdan oldukça etkilenen Curtis La France’in uzaktaki kahramanına yazdığı mektup, salondaki izleyicilere duygusal anlar yaşattı. 7. Sınıf öğrencimiz Cemre Su Emrence de, Onat Kutlar’ın Ayrılık Şiirini seslendirerek duygularını ifade etti.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırladığı “Bizde Cumhuriyet” ve “Bizce Atatürk” videoları izleyicilerden büyük alkış aldı.

Ortaokul öğrencilerimiz “Sonsuz Işık” adlı dramatizasyon gösterisi ile tiyatro, dans ve müziği bir araya getirdiler. ide dans kulübü öğrencilerimiz, bu özel günün coşkusunu yansıtan “Zeybek”, “Azeri Defi” ve “Kafkas” dans gösterilerini gerçekleştirdi. ide korosu, “Bizler Cumhuriyetin Bekçileriyiz”, “Cumhuriyet Valsi”, “96. Yıl Marşı” ve “Atam Atam Mustafa Kemal Paşam” adlı parçaları seslendirdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına ve gençlerine emanet ettiği Cumhuriyet’imizin 96. yıl dönümü için düzenlenen tören, ilkokul öğrencilerimizin “Sesleniş” sunumunun ardından İzmir Marşı eşliğinde son buldu.

ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı ide’liler, Cumhuriyetimizin 96. Yılını Coşkuyla Kutladı